Trvalý a prechodný pobyt: Kde mám platiť poplatok za komunálny odpad?

Neviete, kde máte platiť poplatok za odpad? Ako súvisia poplatky s nahláseným trvalým alebo prechodným pobytom? Z príslušných zákonov sme pre vás vybrali ustanovenia, ktoré sa týkajú fyzických osôb - nepodnikateľov. Čítajte ďalej, všetko podstatné sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.

Reálny vs. virtuálny trvalý pobyt: Aký je medzi nimi rozdiel?

Pojem virtuálny trvalý pobyt sa na Slovensku používa stále viac. Na druhej strane sa však stále stáva, že bežní ľudia jeho význam ešte nepoznajú. Aký je rozdiel medzi skutočným a virtuálnym pobytom? Kedy je vhodné využiť služby virtuálneho trvalého pobytu? A aké výhody vám prináša? Všetky tieto otázky vám zodpovieme v nasledujúcich riadkoch.

Parkovacia politika Bratislava - ako parkovať výhodnejšie?

Parkovanie v našom hlavnom meste robí vrásky nielen jeho návštevníkom, ale i domácim obyvateľom a ľuďom žijúcim v podnájme. A hoci ani rezidenti neparkujú v Bratislave bezplatne, parkovacia politika ich cenovo zvýhodňuje. Ako teda parkovanie reguluje Bratislavský parkovací asistent PAAS?

Administratívny trvalý pobyt v Petržalke: Čo znamená a aké (ne)výhody prináša?

Pred tromi rokmi zaviedla mestská časť Petržalka možnosť požiadať o tzv. administratívny trvalý pobyt. Urobila tak v súvislosti s novými parkovacími pravidlami, ktoré začali platiť 1. novembra 2019. Viete, čo tento typ pobytu znamená a čo so sebou prináša?

Trvalý pobyt Nitra: Ako ho vybaviť?

Potrebujete si vybaviť trvalý pobyt v Nitre, ale prenajímateľ vám odmieta dať súhlas s jeho zriadením? Máme pre vás riešenie.

Zmena trvalého pobytu: Ako na to?

Presťahovali ste sa? Potom vás čaká ešte jedna byrokratická povinnosť - zmena trvalého pobytu. Okrem návštevy miestneho úradu sú pred vami aj ďalšie oznamovacie povinnosti. V nasledujúcich riadkoch sme pre vás pripravili pár tipov, na čo by ste sa mali pripraviť pri zmene vášho trvalého bydliska.

Zrušili vám trvalý pobyt? Máme pre vás riešenie

Odhlásenie trvalého pobytu robíme väčšinou dobrovoľne - či už pri sťahovaní alebo odchode do zahraničia. K zrušeniu pobytu však môže dôjsť aj z podnetu inej osoby, napríklad rodiča alebo iného vlastníka nehnuteľnosti, v ktorej bývame. Ako postupovať, keď vám niekto zruší trvalý pobyt? To vám prezradíme v nasledujúcich riadkoch.

Zaujali sme Vás?
Objednajte si trvalý pobyt
ešte dnes.

Objednať trvalý pobyt
(C) Copyright 2012 - 2024 MojPobox.sk - Trvalý pobyt v Bratislave

MojeSidlo.sk - všeobecné obchodné podmienky